FOILBUTIKEN i STOCKHOLM

Vingar för wingfoiling eller SUP

Ensis

Ensis Watersport är ett schweiziskt vingmärke som har fått extremt bra recensioner för sina vingar. Balz Müller vann nyligen en av de första tävlingarna, Engadinwind, med just en Ensis vinge.

Detta är version 2 av deras vinge, där man ytterligare förbättrat konceptet och bland annat tagit bort fönstret. Vingarna kommer med väska och leash. Pumpmunstycke: Max flow

För en surfare på 75kg med 1500 cm2 foil specificerar Ensis följande vindregister:
Vingstorlek4,56,0
Vindhastighet (m/s)5 - 154 - 10
Ensis saknar fast fäste för hängseletamp, men vi har löst det med en egenutvecklad variant.

Vi gillar hur styva vingarna känns i handen, och hur bra profilen håller sig bra i alla vindregister. Att den varit på prispallen i de få wingfoiltävlingar som gått förvånar inte. Ensis 6.0 vinge finns för demo.

SMIK

SMIK är ett Australiensiskt surfmärke som länge tillverkat SUP brädor, men som nu också satsar mycket på vingfoil.

De har väntat lite med att släppa sin vinge, och testat många av konkurrenternas vingar för att förstå vad som fungerar. Eftersom SMIK har mycket fokus på surf, har fokus när man utvecklat vingen varit på att få en välbalanserad vinge: ​

  • Stabil och balanserad kraft
  • Otroligt stabil i de-power läge (när man håller den i en hand)
  • Stabil form, som inte flexar när det blåser för mycket<7li>
Vi tycker det är en väldigt bra vinge till ett betyligt lägre pris. Speciellt om man vill ha en bra vinge när det blåser lite mer!

Läs mer på SMIKSUP.com

Vi gillar hur lätta och välbalanserad dessa vingar känns. Väldigt prisvärd vinge, och perfekt för vågor eller när det blåser mer. SMIK 5.0 vinge finns för demo.

Klicka på produkten för att läsa mer