FOILBUTIKEN i STOCKHOLM

Foilpaket och vingar. Foil är framtiden!

Armstrong

Foilmagi från Nya Zealand. Byggda i kolfiber med skruvinfästningar av titan vilket betyder att dessa är byggda för att hålla. Armstrong har fokuserat på foils länge och deras modulära foil är 100% kvalite med perfekt flex i masten.

Men ett foilpaket från Armstrong kan uppgradera din utrustning med vingar/stabs för fler förhållanden och som passar din skicklighet över lång tid framåt. Eftersom alla Armstrongs foils bygger på samma system (A+), kommer det vara samma modulära foils många år framåt.

Armstrong följer inte en årlig produktlivscykeln som många andra, utan släpper nya vingar när de har någon ny innovation. Inför sommaren 2021 kommer framvingen HA1125 som har en aspect ratio bland de högsta på marknaden, samt "flying V" en stab som inte ser ut som någon annan på marknaden.
Med Armstrong gillar vi:

 • Känslan, kopplingen till havets krafter
 • Armstrong är en ledare i foilutveckling och design
 • Modulärt, välutvecklat och testat system
 • Kvalite. Dyrare i inköp men kommer att hålla längre och hänga med i utvecklingen
 • Foils levereras i väska, med skydd för varje del samt mejsel och extra skruvar
 • Wingsurfers Stockhom säljer produkter vi vill använda
För wing och foilsurf kommer vi att ha ett nästan komplett Armstrong sortimet för demo. Kan du foila idag rekommenderar vi verkligen att du testar en Armstrong. Kontakta oss för demo, du kommer inte ångra dig!
Armstrong levereras månadsskiftet April/Maj.

SUP boarder PRO Armstrong review

Kompletta foils

Vi säljer även paket efter dina önskemål. Nedan är standardpaket från Armstrong:

Klicka på produkten för att läsa mer.

Foiluppgraderingar

F-one Gravity

Gravity linjen är utformad för att ge ett bra lyft, med en enkel start och bra carving möjligheter.

Dess form ger bra stabilitet, som i kombination med den stora lyftpotentialen gör dem idealiska för att utvecklas med i surf foil, SUP foil eller wing foil.

En Gravity foil är intuitiv att använda. Den genererar lyft i låg (och till och med mycket låg) hastighet, men gör det på ett smidigt sätt så att du enkelt kan hålla balansen. Vingarna är utformade så att de är lätta att svänga med så att de funkar bra i vågor.

Våra kompletta foils kommer med "plate" fenbox (se bild ovan) som standard vilket passar de flesta brädmärkena.

FCT är ett nytt material som f-one börjat tillverka foils i för 2021. Problemet med kolfiber är att priset är väldigt högt, vilket har gjort instegsutrustning väldigt dyr. För 2021 har man lyckats lösa detta, och få ner priset genom att tillverka en foil i glasfiber med skyddande kompositmaterial. Du får nästan samma prestanda som kolfiber, men till ett mycket bättre pris! Om du senare vill uppdatera till en mer teknisk, mindre foil kommer din mast fortfarande passa och det är bara foilen som behöver uppgraderas.

Vi tar in Gravity i storlekarna:
 • Gravity 1800 cm2
 • Gravity 2200 cm2, för tyngre surfare

F-one Phantom

Vår high aspect foil. Med en förfinad design för att uppnå högre finess glider Phantom-folierna snabbare och längre. Att ansluta vågor oavsett om du surfar eller kör downwind blir därigenom mycket lättare och roligare. Genom att arbeta med lyft, form och andra detaljer har F-one byggt en hög-aspekt, prestandafolie som kan carva stabilt i vågor och swell.

Folierna är byggda med Monobloc-konstruktion med pre-preg kolfilber och är både mycket lätta och riktigt starka. Denna uppsättning ger bättre lastöverföring och total styvhet i de olika delarna för maximal kontroll. Titan-anslutningen gör det möjligt att ansluta både en aluminium- eller kolmast och kroppen är delad i två delar för att underlätta transport.

Den är lite mer teknisk än Gravity, och storlekarna är därför också något mindre jämfört med Gravity. För 2021 tar vi primärt in:
 • Phantom 1080 cm2
 • Phantom 1280 cm2, för lättare/bättre foilsurfare
 • Phantom 1480 cm2

Vi har valt att primärt sälja F-one foils och master i paket 2021 och för att säkerställa lagersaldon ligger därför inte alla foilprodukter i onlinebutiken. Hör av dig om du är intresserad av foils eller foildelar från f-one!
Våra paket